Food Waste

Food Waste – oftewel voedselverspilling- is voedsel dat door talrijke redenen wordt weggegooid. Het komt in verschillende stadia voor. Van produceren tot aan consumeren.

Waarom Food Waste een onderdeel van de spoelkeuken is

Waar gekookt wordt, blijft ook wat liggen. Of dat nu op het bord van de gast is of in de keuken tijdens het bereiden ervan ā€“ je ontkomt niet aan keukenafval en voedselresten. Wat je echter wel kan voorkomen is een onhygiĆ«nische en inefficiĆ«nte omgang met deze waardevolle grondstof. Daarom zijn er systemen die voedselresten op duurzame wijze verwerken en zelfs omzetten in biogas en uiteindelijk stroom. Dat is niet alleen zeer efficiĆ«nt en milieuvriendelijk, maar ook heel hygiĆ«nisch. Geen gesjouw meer met klikoā€™s en weg met ongedierte en stankoverlast.

Waar moet ik op letten?

Er bestaan verschillende systemen, van kleine vermalers tot complete pomp- en vacuĆ¼msystemen. Raadpleeg voor een goed advies de bedrijvengids op deze website.

TERUG NAAR SPOELKEUKEN

VAATWASSEN

WATERBEHANDELING