Gekoeld bewaren: wat is het?

Om de groei van schimmels en bacteriën te voorkomen, bewaren keukenprofessionals bederfelijke etenswaren in de koeling. Wanneer de temperaturen in de koeling toch te hoog oplopen, moeten ondernemers soms hun voorraad weggooien. Al helemaal in de keuken, waar de temperaturen snel kunnen oplopen, is het cruciaal dat voedsel goed gekoeld is en blijft.

Waarom heb ik het nodig?

Om de kwaliteit en veiligheid van voedsel te garanderen, is het belangrijk om het gekoeld te bewaren. Vriezers zijn geschikt om producten op nog lagere temperaturen te bewaren.

Waar moet ik op letten?

Naast vriezers zijn er twee soorten koelingsapparatuur:

  • Specifieke apparatuur om rauwe eiwitrijke producten zoals vis, vlees en gevogelte te bewaren koelen tussen -2 / +2 ⁰C.
  • Doorsnee apparatuur om eten te koelen tussen temperaturen van 2 tot 4 ⁰C.

De opslagcapaciteit van koelingsproducten is belangrijk. Verder is de luchtstroom belangrijk om te zorgen dat temperaturen in de gehele opslag hetzelfde zijn. Overweeg hoe vaak u de deuren van de koeling opent en sluit. Zet de apparatuur binnen uw keuken ook niet naast een warmtebron om de energierekening te beperken en kwaliteit te waarborgen. Kijk ook of de apparatuur werkt op natuurlijke koudemiddelen. Momenteel worden koudemiddelen die schadelijk zijn voor het milieu terug gefaseerd. Lees hier de vernieuwde regels betreft het koelen en vriezen.

TEURG NAAR KOUDE KEUKEN

TERUGKOELEN

GEKOELD PRESENTEREN

KOEL- EN VRIESAPPARATUUR