Waterbehandeling

Water is de belangrijkste voorwaarde voor een perfect wasresultaat. Als er ongewenste stoffen in het water zitten, kan alleen de juiste waterbehandeling de machine beschermen.

Waarom heb ik waterbehandeling nodig?

Als je echt glanzende resultaten wilt voor je servies- en glaswerk, is het verbeteren van de waterkwaliteit cruciaal. Een hoge waterhardheid resulteert namelijk in kalkaanslag en beschadiging van je vaatwasmachine en vaatwerk. Daarnaast is het van grote invloed op het wasresultaat en de hygiëne.

Waar moet ik op letten?

Onthard water is de basis voor elke waterbehandeling. Het voorkomt kalkafzetting en beschermt de vaatwasmachine tegen schade. Bovendien zorgt onthard water ervoor dat er minder reinigings- en naglansmiddel nodig zijn en dat deze zo effectief mogelijk kunnen werken. Daarbij levert omkeerosmose verreweg het beste wasresultaat op. Dit proces verwijdert 98% van de onzuiverheden in het water. Het resultaat: een beter wasresultaat en minder kalkafzetting in de machine. Raadpleeg voor een goed advies over waterbehandeling een erkend vaatwasserspecialist.

Water ontharden

Bij aanschaf van een vaatwasmachine is het belangrijk om te weten wat de lokale hardheid van het water is. Per stad of regio in Nederland is de waterhardheid namelijk anders. Afhankelijk van deze waarde – ook wel Duitse hardheid genoemd – moet er onderzocht worden of het nodig is om een waterontharder voor de vaatwasmachine te plaatsen. Een vaatwasserspecialist kan je hierin adviseren. De externe waterontharder wordt vaak geplaatst voor een doorschuifvaatwasmachine, gereedschappenwasmachine of een transportvaatwasmachine. Bij een voorlader wordt vaak ingebouwde ontharding toegepast.

Omkeerosmose

Het kalk- en mineraalvrije osmosewater voorkomt afzetting op glazen, serviesgoed en bestek. Deze waterbehandeling wordt geadviseerd wanneer je een poleervrij resultaat van glaswerk en bestek wilt.  Handmatig poleren is hiermee verleden tijd, waardoor je bespaart op personeelskosten en tijd. Tijdens het handmatig poleren wrijft en verspreidt daarbij viezigheid over schoon glaswerk. Dit is onhygiënisch en onnodig.

In veel horecagelegenheden wordt de voorlader achter de bar als glazenwasmachine ingezet. Met een omkeerosmose-apparaat voor de voorlader is poleren verleden tijd, waardoor alle aandacht naar de gast kan gaan. Beschik je over weinig ruimte achter de bar? Vaak is het mogelijk om de omkeerosmose te integreren in de voorlader. Bij de wens voor een poleervrij resultaat met grote hoeveelheden glaswerk en bestek is het mogelijk een omkeerosmose-apparaat voor een doorschuifvaatwasmachine te installeren. Het is dan van belang dat er niet te veel vervuiling in de machine komt, zodat het perfecte wasresultaat kan worden gegarandeerd.

TERUG NAAR SPOELKEUKEN

VAATWASSEN

FOOD WASTE